Roladki z Papryki z Salsą Verde (zieloną)

Roladki z Papryki z Salsą Verde z Olejem Rzepakowym.

Składniki:

  • Żółta papryka – 3 sztuki
  • Czerwona papryka – 3 sztuki
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Pęczek mięty
  • Pęczek natki pietruszki
  • Pęczek bazylii
  • Łyżka kaparów
  • Korniszony – 2 sztuki
  • Żółty ser ostry – 100g
  • Łyżka musztardy dizońskiej
  • Łyżka soku z cytryny
  • Olej rzepakowy
  • Sól, pieprz czarny

Sposób wykonania:

Czosnek obrać. Korniszony i ser pokroić. Zioła opłukać, posiekać. Wszystko wrzucić do blendera. Dodać kapary, musztardę i tyle oleju aby powstał gęsty sos. Doprawić solą i pieprzem. Paprykę umyć, przekroić na pół, usunąć pestki. Ułożyć na blasze, oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem rzepakowym. Piec około 30 minut w temperaturze 180º C. Upieczoną paprykę posmarować salsą verdę, zwinąć, spiąć szpadkami. Ułożyć na półmisku i skropić lekko olejem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *