Sałatka z Awokado i Jajkiem

Przepis na kolorową, pyszną i zdrową sałatkę z awokado i gotowanym na twardo jajkiem.

Dziś przepis na kolorową, pyszną i zdrową sałatkę z awokado i jajkiem! Ta sałatka smakuje tak dobrze, że można się od niej uzależnić. Jest bardzo pożywna i łatwa w przygotowaniu.

Awokado jest coraz bardziej popularne w naszym kraju. Oferuje nie tylko walory smakowe, ale i właściwości zdrowotne. Sałatka z awokado i gotowanym na twardo jajkiem to idealna propozycja na śniadanie lub kolację. Z pewnością pokochają ją wszyscy dbające o linię i zdrowe odżywianie!

SKŁADNIKI:

WYKONANIE:

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek.
  2. Awokado przekroić na pół i wydrążyć łyżką ze skórki.
  3. Liście szpinaku umyć i osuszyć.
  4. Jajka, awokado oraz ser pokroić w plastry.
  5. Na talerzach ułożyć kolejno liście szpinaku, awokado, jajko i ser, następnie posypać pestkami słonecznika i dyni, polać olejem ostropestowym oraz oprószyć solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Strona używa cookies