- 2 pomidory
- 1 op. mix sałat
- 1 mozzarella
- 1 awokado
- 2 łyżki słonecznika
- 1 mała cebula czerwona
- 3 łyżki bio oleju pomidor
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
Sposób przygotowania:
Awokado przekroić na pół usunąć pestkę i wydrążyć łyżką miąższ ze skórki. Mozzarellę i awokado pokroić w plasterki, czerwoną cebulę w cienkie piórka, a pomidory w cząstki. Na półmisek wyłożyć sałatę, następnie pomidory, mozzarellę, awokado i cebulę. Sałatkę doprawić sola i świeżo mielonym pierzem, polać olejem pomidorowym i posypać uprażonym na patelni słonecznikiem. Smacznego![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”80px”][/vc_column][/vc_row]