Przepis na Hummus z Pieczonym Burakiem i BIO Olejem Słonecznikowym Czosnkowym

Hummus z Pieczonym Burakiem i Olejem Słonecznikowym

Składniki:

  • 1/2 szklanki ciecierzycy
  • 2 buraki
  • 3 łyżki BIO Oleju Czosnek
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania:
Ciecierzycę namoczyć 3-4 godz., zmienić wodę, a następnie ugotować do miękkości. Buraki upiec w piekarniku, ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w mniejsze kawałki. Ciecierzycę zmiksować blenderem wraz z burakami, dodać olej czosnkowy, szczyptę soli i sok z cytryny. Gotową pastę przełożyć do miseczki i podawać do przekąsek lub pieczywa. Smacznego!

Dodaj komentarz

Strona używa cookies