Małe przetwórstwo w rolnictwie – wywiad z Marcinem Justem

Marcin Just opowiada o początkach działalności firmy Semco, wysokiej jakości olejów tłoczonych na zimno, zaletach kupowania zdrowej żywności oraz korzyściach uruchomienia małego przetwórstwa.

Zachęcamy do obejrzenia filmu, zarejestrowanego przez portal Wieści Rolnicze, w którym Marcin Just opowiada o początkach działalności firmy Semco, wysokiej jakości olejów tłoczonych na zimno, zaletach kupowania zdrowej żywności oraz korzyściach uruchomienia małego przetwórstwa.

Czym jest małe przetwórstwo w rolnictwie?

Małe przetwórstwo w rolnictwie połączone ze sprzedażą bezpośrednią stanowi korzystną formę zbytu nie tylko dla samych rolników, ale również dla konsumentów. Taka forma działalności pomaga uniknąć utraty części zysków, które w innym przypadku stanowiłyby koszt wynagrodzenia dla pośredników. Rolnik, który może sprzedawać własne produkty po cenach rynkowych, jest w stanie przedstawić atrakcyjniejszą ofertę klientowi indywidualnemu. Z kolei dla konsumenta zakup wyrobu z takiego źródła stanowi gwarancję świeżości i sprawdzonego pochodzenia surowców.

Dodaj komentarz

Strona używa cookies