Przepis na Chłodnik z Botwinką, Awokado i BIO Olejem Słonecznikowym o Smaku Czosnku

Przepis na Rewelacyjny Chłodnik na Botwince z Dodatkiem Oleju Słonecznikowego

Składniki:

  • 1 l buliony warzywnego
  • 1 pęczek botwinki
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 awokado
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki soku z cytrynu
  • 2 łyżki BIO Oleju Czosnek
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:
Botwinkę drobno kroimy, oddzielnie liście i oddzielnie łodygi z burakami. Do bulionu warzywnego dodajemy łodygi z burakami i gotujemy około 15 min. na koniec dokładamy liście, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wywar z botwinki odstawiamy do wystudzenia. Rzodkiewkę ścieramy na tarce, a awokado kroimy w kostkę. Do zimnego wywaru dodajemy jogurt naturalny, rzodkiewkę, awokado, sok z cytryny i posiekany szczypiorek. Wszystko mieszamy i na koniec polewamy odrobina bio oleju czosnkowego. Smacznego!

Dodaj komentarz

Strona używa cookies