Przepis na Wiosenną Sałatkę z BIO Olejem o Smaku Bazylii

Przepis na wiosenną sałatkę z olejem słonecznikowym BIO o smaku bazylii

Przepis na lekką i kolorową wiosenną sałatkę z jajkiem, ogórkami, pomidorami, kabanosami oraz rzodkiewką z dodatkiem oleju słonecznikowego BIO o smaku bazylii.

Składniki:

  1. 1 sałata rzymska
  2. 150 g pomidorków koktajlowych
  3. 1 ogórek
  4. 3 jajka
  5. 5 rzodkiewek
  6. 100 g kabanosów
  7. szczypiorek
  8. 2 łyżki BIO OLEJ Bazylia
  9. 1 szczypta soli
  10. 1 szczypta pieprzu
  11. 1 szczypta cukru
  12. 1 łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i dzielimy na ćwiartki. Ogórki kroimy w grube półplasterki, pomidorki na połówki, kabanosy w mniejsze kawałki, a rzodkiewki w krążki. Liście sałaty rzymskiej rozrywamy na mniejsze porcje, dodajemy rzodkiewkę, pomidorki, ogórka i jajka oraz kabanosy. Sałatę polewamy dresingiem przygotowanym z bio oleju bazyliowego z odrobiną soku z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Na wierzchu posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!

Dodaj komentarz

Strona używa cookies