Medal z okazji 100-lecia Uniwersytetu Przyrodniczego

Miło nam poinformować, że pani Krystyna Just otrzymała medal i dyplom z okazji 100-lecia Uniwersytetu Przyrodniczego za długoletnia współpracę.

Miło nam poinformować, że pani Krystyna Just otrzymała medal i dyplom z okazji 100-lecia Uniwersytetu Przyrodniczego za długoletnia współpracę.

Rola Krystyny Just w promowaniu spożycia olejów zimnotłoczonych

Pani Krystyna Just prowadzi wraz z mężem produkcję tradycyjnego oleju rydzowego, odznaczonego certyfikatem Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Ma na swoim koncie takie nagrody, jak „Perła 2005″ uzyskana w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. To, co wyróżnia działalność państwa Justów, to odtworzenie tradycyjnej metody tłoczenia oleju, który niemal całkowicie zniknął z rynku, a którego prozdrowotne właściwości doceniono stosunkowo niedawno po przebadaniu oleju w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie.

Dodaj komentarz

Strona używa cookies