Składniki:
- Żółta papryka – 3 sztuki
- Czerwona papryka – 3 sztuki
- Czosnek – 2 ząbki
- Pęczek mięty
- Pęczek natki pietruszki
- Pęczek bazylii
- Łyżka kaparów
- Korniszony – 2 sztuki
- Żółty ser ostry – 100g
- Łyżka musztardy dizońskiej
- Łyżka soku z cytryny
- Olej rzepakowy
- Sól, pieprz czarny
Sposób wykonania:
Czosnek obrać. Korniszony i ser pokroić. Zioła opłukać, posiekać. Wszystko wrzucić do blendera. Dodać kapary, musztardę i tyle oleju aby powstał gęsty sos. Doprawić solą i pieprzem. Paprykę umyć, przekroić na pół, usunąć pestki. Ułożyć na blasze, oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem rzepakowym. Piec około 30 minut w temperaturze 180º C. Upieczoną paprykę posmarować salsą verdę, zwinąć, spiąć szpadkami. Ułożyć na półmisku i skropić lekko olejem.