Dzisiaj przepis na szybką i przepyszną sałatkę idealną na grilla! Nieoczywiste połączenie słodkich i ostatnich już w tym roku truskawek z serem feta i aromatem bazyli zachwyca i zaskakuje swoją świeżością.
SKŁADNIKI:
- 2 garści rukoli
- 200 g truskawek
- 100 g sera feta
- 3 łyżki prażony płatków migadlowych
SKŁADNIKI DRESINGU:
- 1 łyżka oleju o smaku bazylii
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka syropu z agawy
- sól i pieprz
WYKONANIE:
- Truskawki pokroić na ćwiartki
- Wymieszać rukolę z truskawkami
- Posypać rukolę i truskawki pokruszoną fetą i udekorować górę posypując płatkami migdałowymi.
DRESING:
Dressing przygotować w osobnym naczyniu np. słoiku, w którym można wszystko porządnie wstrząsnąć przed użyciem. Polać sałatkę 10 minut przed podaniem!