Zupa z korbola (dyni)

Prosty i świetny przepis na smaczną zupę dyniową, który łatwo odtworzysz w swojej kuchni.

Prosty i świetny przepis na smaczną zupę dyniową, który łatwo odtworzysz w swojej kuchni. Tej zupy nie może zabraknąć w jesiennym menu. Zupa z korbola to prawdziwa pożywna bomba witaminowa!

SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg dyni,
  • 1,5 l wody,
  • 1 szklanka mleka ewentualnie mleka kokosowego,
  • 1 łyżka cukru,
  • 4 łyżki oleju dyniowego,
  • 1 łyżeczka soli (do smaku),
  • przyprawy z proszku (do smaku): pieprz biały, kurkuma, papryka słodka i ostra, imbir, gałka muszkatałowa.

SPOSÓB WYKONANIA:

  1. Dynię pokroić i ugotować w wodzie.
  2. Ugotowaną dynię zblendować.
  3. Zalać mlekiem, dodac sól, cukier i przyprawy do smaku.
  4. Zagotować.
  5. Rozlać do bulinówek lub na talerze.
  6. Na każdą porcję wlać ozdobnie łyżkę oleju dyniowego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Strona używa cookies