Wszyscy to wiemy – droga do serca wiedzie przez żołądek! Dodajmy jeszcze do tego fakt, że czekolada jest najsłodszym z afrodyzjaków i nie musimy się już zastanawiać nad tym, czym obdarować ukochaną osobę.
Aby tym wyjątkowym spotkaniom towarzyszyła czekoladowa aromaterapia, przychodzimy do Was z błyskawicznym przepisem, bazującym na gotowej mieszance do wypieków bezglutenowych czekoladowych muffinek.
Zgodnie z przepisem na opakowaniu wystarczy:
- 90 ml wody lub mleka
- 3 łyżki oleju do smażenia
- 4 jajka
- mieszkana do wypieku muffin czekoladowych Grano 500 g
WYKONANIE:
- Do miski wspujemy suche składniki i dodajemy mokre.
- Następnie dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Wypełniamy foremki do mufinek w ¾ i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni z termoobiegiem przez 13 minut (przed wyciągnięciem warto zrobić test suchego patyczka!).
POLEWA:
- 1/2 tabliczki czekolady
- 1/2 łyżki oleju kokosowego