Sałatka z Kapusty Pekińskiej

Sałatka z kapusty pekińskiej i papryki to doskonały dodatek do obiadu.

Chyba wszyscy uwielbiamy kapustę pekińską, dlatego możemy się cieszyć, że jest dostępna przez cały rok. Przepis na wiosenną sałatkę z kapusty pekińskiej to połączenie kilku składników, które smakuje naprawdę obłędnie!
Sałatka z kapusty pekińskiej i papryki to doskonały dodatek do obiadu. Kolorowa sałatka sprawdzi się też doskonale jako dodatek do mięsa z grilla.

SKŁADNIKI:

  • Kapusta „pekińska” – 1 szt.
  • Papryka konserwowa czerwona – 2 płaty
  • Koperek zielony – ½ pęczka
  • Natka pietruszki – ½ peczka
  • Olej dyniowy

WYKONANIE:

  1. Z kapusty „pekińskiej’ usunąć grube nerwy. Pokroić w bardzo drobne paseczki.
  2. Paprykę konserwową osączyć i pokroić w drobną kostkę.
  3. Koperek z natką pietruszki pokroić drobno, zostawiając gałązkę do dekoracji.
  4. Wrzucamy wszystko do jednej miski i mieszamy z olejem z pestek dyni.

Dodaj komentarz

Strona używa cookies