Chyba wszyscy uwielbiamy kapustę pekińską, dlatego możemy się cieszyć, że jest dostępna przez cały rok. Przepis na wiosenną sałatkę z kapusty pekińskiej to połączenie kilku składników, które smakuje naprawdę obłędnie!
Sałatka z kapusty pekińskiej i papryki to doskonały dodatek do obiadu. Kolorowa sałatka sprawdzi się też doskonale jako dodatek do mięsa z grilla.
SKŁADNIKI:
- Kapusta „pekińska” – 1 szt.
- Papryka konserwowa czerwona – 2 płaty
- Koperek zielony – ½ pęczka
- Natka pietruszki – ½ peczka
- Olej dyniowy
WYKONANIE:
- Z kapusty „pekińskiej’ usunąć grube nerwy. Pokroić w bardzo drobne paseczki.
- Paprykę konserwową osączyć i pokroić w drobną kostkę.
- Koperek z natką pietruszki pokroić drobno, zostawiając gałązkę do dekoracji.
- Wrzucamy wszystko do jednej miski i mieszamy z olejem z pestek dyni.