Muffinki Orzechowe Bezglutenowe

Wyjątkowo smaczne muffinki wykonane według babcinego przepisu na ciasto orzechowe.

Wyjątkowo smaczne muffinki wykonane według babcinego przepisu na ciasto orzechowe. Pachnące orzechami i czekoladą babeczki dobre na poprawienie nastroju i wspomagające pracę mózgu!
SKŁADNIKI (na 8 muffinek):

WYKONANIE:

  1. W misce roztrzepać jajka z cukrem i dodać roztopione masło. Dodać także wymieszane razem orzechy, wiórki, mąki, sodę i sól i wszystko dokładnie połączyć.
  2. Masę rozłożyć do foremek muffinkowych lub papilotek.
  3. Piekarnik rozgrzać do 180°C.
  4. Piec około 25 minut.
  5. Chwilę po ostygnięciu wyjąć z foremek.
  6. Kostki czekolady pokroić i rozłożyć na wierzchu muffinek lekko je wbijając.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Strona używa cookies