Kontynuując temat naszej swojskiej kapusty, który poruszyliśmy w przepisie na kimchi, wykorzystamy ją tym razem do przygotowania przepysznej sałatki! Chyba każdy zna wszechstronne właściwości prozdrowotne kapusty oraz bogactwo witamin, które w sobie zawiera.
Nawet dobrze nam znany i uwielbiany smak klasycznej surówki z marchewką i selerem może się po pewnym czasie znudzić i wysłać kapustę kiszoną na margines naszego menu. Co innego gdy połączymy to popularne warzywo z orientalną nutą.
SKŁADNIKI:
- 1/2 kg kiszonej kapusty,
- 1 owoc granatu
- 1 pęczek zielonej kolendry
- 2 łyżki oleju smakowego imbirowego
- 2 łyżki syropu daktylowego
WYKONANIE:
- Kapustę odcedzamy z wody i szatkujemy.
- Granat kroimy i wyłuskujemy z niego wszystkie pestki, a kolendrę szatkujemy.
- Wrzucamy wszystko do jednej miski i mieszamy z olejem i syropem daktylowym 15 minut przed podaniem.
Bogactwo smaków, aromatów i witamin w każdej porcji gwarantowane!