Przepis na Sałatkę z Granatem i Kapustą

Przepis na wegańską sałatkę z granatem, kiszoną kapustą i kolendrą z dodatkiem oleju smakowego imbirowego.

Kontynuując temat naszej swojskiej kapusty, który poruszyliśmy w przepisie na kimchi, wykorzystamy ją tym razem do przygotowania przepysznej sałatki! Chyba każdy zna wszechstronne właściwości prozdrowotne kapusty oraz bogactwo witamin, które w sobie zawiera.

Nawet dobrze nam znany i uwielbiany smak klasycznej surówki z marchewką i selerem może się po pewnym czasie znudzić i wysłać kapustę kiszoną na margines naszego menu. Co innego gdy połączymy to popularne warzywo z orientalną nutą.

SKŁADNIKI:

WYKONANIE:

  1. Kapustę odcedzamy z wody i szatkujemy.
  2. Granat kroimy i wyłuskujemy z niego wszystkie pestki, a kolendrę szatkujemy.
  3. Wrzucamy wszystko do jednej miski i mieszamy z olejem i syropem daktylowym 15 minut przed podaniem.

Bogactwo smaków, aromatów i witamin w każdej porcji gwarantowane!

Dodaj komentarz

Strona używa cookies